Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti
Banneri
Linkkilista
East Pool järjestää 13.4.2024 klo 12.00 alkaen seniori 45v-100v 8-pallo open kisat lisätietoja EP fb sivulta ja Näsältä

East Pool järjestää 27.4.2024 klo 12.00 alkaen 9-pallo kisat jäsenille, kts. tarkemmin
Viestin lähetys
Nimi:           Sähköposti:  

Otsikko:  
Viesti:


Aiemmin yhteensä 2 viestiä tässä keskustelussa.


Kirjoittaja: Harri Aika: 29.01.2010 09:27 Kitchen rule
Tämäkö on "keittiösääntö"?

Kolmen eri pallon (poislukien kivi) tulee rikkoa aloituslinja ja/tai mennä pussiin aloituksesta. Mikäli näin ei tapahdu, lyöntivuoro vaihtuu ja pöydälle tuleva pelaaja voi a) hyväksyä pöydän sellaisenaan ja jatkaa siitä mihin pallot pysähtyivät (MUTTA EI SAA LYÖDÄ PUSH-OUTIA) tai b) antaa lyöntivuoron takaisin alkuperäiselle aloittajalle.

Alkuperäisellä aloittajalla on oikeus push-outiin, jos lyöntivuoro palautetaan hänelle. Ysipallon mennessä aloituslyönnillä pussiin, mutta kolmen pallon sääntö ei täyty, se spotataan ja lyöntivuoro vaihtuu edellämainituin säännöin.

Harri


Kirjoittaja: Timpe Aika: 29.01.2010 12:09 
Aivan oikein. Kitchen rule on käytössä virallisissa kilpailuissa poislukien naiset. Me seniorit (MN50) olemme päättäneet, että rankeissamme ei ole ko sääntö voimassa. Myös EP on näin päättänyt. Muuten noudatamme mahdollisuuksien mukaan SBiL:n sääntöjä. SBiL on EPBF:n (Eurooppa) alainen, joka on WPA:n (maailma) alainen. WPA toimittaa viralliset säännöt, rules & regulations.