Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti
Banneri
Linkkilista
Masterskilpailut Baribalissa 1.4. klo 11:00 Lue lisää
Takaisin

Naistenpäivänä 8.3.2010 Baribalissa


East-Pool ry:n yksi perusajatus on alusta lähtien ollut olla avoin kaiken tasoisille pelaajille. Pitämällä aloituskynnys matalana olemme saaneet mukaan myös niitä naisia, jotka haluavat kokeilla biljardia, mutta eivät syystä tai toisesta uskalla. Ajan myötä taito ja rohkeus kasvavat, joten seurassamme on nyt jo myös Suomen Biljardiliiton lisenssin hankkineita naispelaajia. Tätä ”tervetuloa mukaan” -ajatusta on toteutettu mm. järjestämällä Kansainvälisenä Naistenpäivänä 8.3. vain naisille tarkoitettu 9-palloturnaus. Ensimmäisenä vuonna 2006 kisa järjestettiin Café m/s Otossa ja mukana oli 22 naispelaajaa. Suosio on kasvanut ja osallistujamäärä lisääntynyt. Viime vuonna osallistujia oli 37 ja tänä vuonna Baribalissa huikeat 52 pelaajaa.

Alusta asti on ollut selvää, että East-Poolin Naistenpäivän kisan tärkein asia on osallistuminen, ei voittaminen. Lahjoitusten avulla olemme voineet palkita jokaisen osallistujan, joten jokainen on myös voittanut. Turnausten iloinen tunnelma ja hyvä, pienen kilpailuhalun siivittämä yhteishenki ovat omiaan saamaan aikaan Naistenpäivän Tapahtuman.

Tänä vuonna jännitimme kilpailujen sujuvuutta, sillä nuorena seurana meillä ei ole kokemusta näin mittavien kisojen järjestämisestä. Baribalissa on hyvät olosuhteet tällaiselle tapahtumalle, koska pelipöytiä on riittävästi kuin myös tilaa katsojille ja kannustajille. Parhaimmillaan paikalla oli toista sataa henkeä, mikä ei ole aivan vähän.

Kisan ideaan kuuluu, että jokaisella pöydällä on pelaajien tukena Herrasmiestuomari. Hän on tietenkin pukeutunut niin kuin tuomarin pitääkin - valkoisia käsineitä unohtamatta. Tuomari huolehtii pakan teosta, restin saatavuudesta yms. Näissä Naistenpäivän kisoissa pelataan yksinkertaisella kaaviolla, joten ensimmäisen häviön jälkeen Tuomarin tehtävänä on saattaa hävinnyt pelaaja palkinnonjakoseremoniaan. Seremoniasta huolehtivat siihen vihkiytyneet palkinto- ja seremoniamestarit. Tätä järjestelyä pidettiin positiivisena. Baribalissa kisat sujuivat oikein hyvin, koska vapaaehtoisia Herrasmiestuomareita oli riittävästi ja he olivat sisäistäneet tehtävänsä täydellisesti. Yksikään pelipöytä ei seisonut tyhjänä pelien välissä, vaan heti edellisen pelin päätyttyä Tuomari ja vuorossa olevat Ladyt löysivät toisensa oikealle pöydälle. Kiitos Tuomareille ja Ladyille, jotka eivät ”kadonneet” juuri ennen oman pelinsä alkua!
Tietenkin pieniä kömmähdyksiä aina sattuu. Kuultiinpa erään pelaajan huomauttavan Tuomarille: ”Hei Tuomari, minä tein virheen. Käsipallo!” Tuomari kun oli eksyttänyt silmänsä naapuripöydän pelaajiin jostakin syystä… No, on ymmärrettävää, kun on niin paljon silmänruokaa ?.

Semifinaali-, pronssi- ja finaaliotteluissa tunnelma oli kerrassaan huumaava! Yleisö oli levittäytynyt tasaisesti joka puolelle ja pelaajat olivat todellakin ”keskellä näyttämöä”. Jokainen erävoitto herätti hurjat suosionosoitukset, joten tunnelma oli todella mahtava. Finaali pelattiin kolmeen voittoon. Sini Vahterkoski oli jo 2-0 johdossa, kun Tanja Paakkarinen kokosi itsensä, nousi tasoihin ja ratkaisi kontrasta ottelun edukseen 3-2. Voi sitä jännitystä! East-Poolin Naistenpäivän kiertopalkinto matkusti siis Loviisaan. Onnea Tanja!
Lämmin kiitos Baribalille, kaikille tukijoille ja palkintolahjoittajille, pelaajille, tuomareille, seremoniamestareille, yleisölle ja kaikille, jotka omalta osaltaan auttoivat järjestämään Mahtavat Naistenpäiväkisat! Iso Halaus!

-tuula